Voorgaande religies

De Bahá'í-leringen benadrukken de eenheid van de grote wereldgodsdiensten.

Bahá'ís geloven dat elke boodschapper over de volgende sprak en dat Bahá'u'lláhs leven en leer de eindtijdbeloften van de voorgaande religies vervullen.

Nieuws en Media

Film van Nederlandse bahá’ís over geloofsgenoten in Iran voor VN Mensenrechtenraad in Genève

Den Haag, 11 maart 2015 – Bahá’ís in Nederland hebben een korte film van 7 minuten gemaakt, speciaal voor de komende vergadering van de VN Mensenrechtenraad. Iran zal binnenkort reageren op de aanbevelingen gedaan bij de Universal Periodic Review (UPR) van oktober 2014.

“Ze hebben in de plaats waar ik woonde 50 huizen met de grond gelijk gemaakt en ons verjaagd.”

Hier vindt u de link naar de film:De VN heeft de Universal Periodic Review (UPR) ontwikkeld om de mensenrechtensituatie in alle landen van de wereld te verbeteren. Iran heeft bovendien een VN Speciale Rapporteur voor de mensenrechten gekregen om het land hierbij te ondersteunen. Tot op heden heeft de Speciale Rapporteur Ahmed Shaheed Iran nog niet kunnen bezoeken. De bahá’ís in Nederland zouden graag zien dat de Iraanse overheid in de komende tijd met de Speciale Rapporteur betekenisvolle gesprekken aangaat in Iran, om de mensenrechtensituatie van haar eigen burgers te verbeteren.

<< Ga terug naar de vorige pagina